انواع اجازه خروج از کشور برای مشمولان خدمت سربازی + وثیقه و اجازه

تمامی مشمولان سربازی که فاقد کارت پایان خدمت یا معافیت هستند برای خروج از کشور لازم است طبق قوانین گفته شده عمل کنند. به همین دلیل سازمان وظیفه عمومی آیین نامه ای برای انواع اجازه خروج از کشور برای مشمولان خدمت سربازی تعیین کرده است که در آن مدت سفر و وثیقه با توجه به نوع خروج از کشور مشمولان تعیین شده است. با ما همراه باش تا هر کدام را به تفکیک توضیح دهیم.

خروج از کشور مشمولان برای سفرهای علمی

اگر مشمولی برای شرکت در کارگاه آموزشی یا همایش ها و کنفرانس های علمی لازم باشد از کشور خارج شود میتواند از این نوع سفر استفاده کند. برای اینکار لازم است کارگاه آموزشی مرتبط با رشته تحصیلی باشد همچنین نداشتن غیبت سربازی و داشتن معافیت تحصیلی از شروط دیگر این سفر است. مشمولان با توجه به نوع سفر بین 30 تا 45 روز میتوانند خارج از کشور باشند و برای اینکار باید وثیقه یا ضمانت نامه بانکی قرار دهند.

مطلب مفید دیگر: معاف از رزم در خدمت سربازی دقیقا یعنی چی

خروج از کشور برای سفرهای زیارتی

سفرهای زیارتی مربوط به خروج از کشور برای مسافرت به عراق یا عربستان است و حالت دیگری جز سفر زیارتی محسوب نمیشود.مدت سفر های زیارتی با توجه به نوع سفر 30 تا 50 روز است همچنین روحانیون کاروان های زیارتی میتوانند تا 60 روز خارج از کشور باشند. در این سفر هم نداشتن غیبت سربازی الزامی است و برای خروج باید وثیقه قرار داده شود.

سفرهای مطالعاتی

اگر کسی بعنوان دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری بخواهد به منظور تحقیق و آزمایش یا همکاری با دیگر کشورهای جهان از کشور خارج شود میتواند از این سفر استفاده کند. در انواع سفرهای خروج از کشور طولانی ترین مدت اقامت برای این حالت است. دانشجویان کارشناسی ارشد 6 ماه و دانشجویان دکتری یک سال میتوانند خارج از کشور باشند و لازم است جهت تایید نهایی وثیقه نقدی یا ضمانت نامه بانکی قرار داده شود.

سفرهای سیاحتی

هر گونه سفری با هدف ساحتی بودن سفر به هر کشوری در این حالت قرار میگیرد. مشمول نباید دارای غیبت سربازی باشد و لازم است وثیقه بصورت نقدی یا ضمانت نامه بانکی قرار داده شود. در این حالت مدت سفر بین 20 تا 30 روز تعیین شده است و در حالی که مشمول بموقع بازگردد میتواند دوباره درخواست خروج از کشور بزند.

خروج از کشور برای سفرهای ورزشی مشمولان

از اسم آن مشخص است که مربوط به ورزشکاران برای شرکت در اردو و مسابقات میشود و باید حتما وزارت ورزش این موضوع را تایید کند. داشتن غیبت سربازی یا در حیم خدمت بودن قطعا مانع صدور مجوز از سوی سازمان وظیفه عمومی میشود.

سفرهای درمانی

اگر مشمولی غایب نباشد و در معافیت موقت پزشکی قرار گرفته باشد میتواند از این حالت که یکی از انواع سفر خارج از کشور است استفاده کند.مدت خروج از کشور بر اساس مدت دوره درمان تایید میشود و باید مورد تایید اداره بهداشت ستاد کل نیروهای مسلح قرار بگیرد.

مطلب مفید دیگر: معافیت واریکوسل 1403 سربازی + شرایط و مراحل دریافت

چند نکته مهم برای خروج از کشور مشمولان

برای خروج باید درخواست از طریق سامانه سخا ثبت شود.

حداکثر 45 روز قبل از تاریخ اعزام باید به کشور بازگشت.

مشمولانی که در دوران بعد از تحصیل، اخراج یا انصراف هستند میتوانند خارج شوند.

مشمولانی که در دوران سنوات ارفاقی هستند میتوانند خارج شوند.

غیبت سربازی مانع خروج است.

در صورت عدم بازگشت در بازه تعیین شده وثیقه بلافاصله ضبط میشود.

تعداد بار خروج از کشور در سال محدودیتی ندارد.

در زمان درخواست خروج از کشور باید نوع سفر تعیین شود.

مطلب مفید دیگر: روش های دریافت معافیت تحصیلی خارج از کشور

در پایان در مورد انواع اجازه خروج از کشور بدانید که…

سفر اربعین هم یکی از انواع سفر خارج از کشور است که سخت گیری ها در آن کمتر است و برای درخواست خروج اربعین سامانه ای جدا و حتی گذرنامه مجزا راه اندازی شده است. در این سفر حتی مشمولان غایبی که دارای برگه اعزام باشند میتوانند از شرایط و قوانین خروج از کشور استفاده کنند.

مطلب مفید دیگر: معافیت قد و وزن سربازی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *