یکی از ارگان های نظامی که دارای چندین زیر مجموعه است و با روش های مختلفی جذب سرباز انجام میدهد سپاه است. به همین دلیل تصمیم داریم شرایط سربازی در سپاه را توضیح دهیم و شما را به گونه ای راهنمایی کنیم که بتوانید سرباز سپاه شوید. در ادامه حتی در خصوص مزایای خدمت در سپاه و محدودیت های احتمالی ای که ممکن است در آینده ایجاد شود صحبت میکنیم.
نحوه پذیرش سربازی در سپاه
برای سرباز سپاه شدن چندین حالت وجود دارد که تماما اختیاری است و کسانی که بتوانند چنین شرایطی فراهم کنند میتوانند به سادگی پذیرش بگیرند و وارد این ارگان نظامی شوند و خدمت نسبتا ساده ای را سپری کنند.
روش اول از طریق عضویت در بسیج است. میشود وارد بسیج شد و بعد از چند ماع فعالیت بسیج فعالی را دریافت کرد و در نهایت بعد از گذراندن دوره تکمیلی بسیج و داتشن بسیج فعال از طریق ناحیه اقدام به پذیرش کرد.
روش دوم مخصوص کسانی است که با سپاه کار میکنند در واقع اقدام به دریافت پروژه های اجرایی و تحقیقاتی از سپاه میکنند و با انجام آن هم کسری خدمت سربازی میگیرند و هم پذیرش خدمت در سپاه دریافت میکنند که گزینه بسیار خوبی است.
روش سوم هم میتواند از طریق امریه سربازی انجام شود چون یکی از زیر مجموعه های سپاه قرارگاه خاتم است و در تمام رشته های دانشگاهی پذیرش امریه دارد . مزیت این حالت این است که میشود سرباز سپاه شد اما با لباس شخصی و در قالب امریه در رشته تخصصی خدمت کرد.
مطلب مفید دیگر: معرفی کامل انواع معافیت سربازی در سال 1404 (دائم و موقت)
توجه
تعداد کسانی که بصورت رندوم و تصادفی در سپاه تقسیم میشوند بسیار کم است اما همچنان احتمال این موضوع وجود دارد.
مزایای خدمت سربازی سپاه
کسانی که در سپاه خدمت میکنند عمدتا بصورت اداری هستند یعنی هر روز ظهر تعطیل میشوند.
سربازی در سپاه ساده تر از مابقی ارگان ها است و با ارگان هایی همچون مرزبانی اصلا قابل قیاس نیست.
با پایان خدمت در سپاه بصورت امریه یا سرباز عادی میتوان جهت استخدام در هیمن ارگان درخواست داد و در یکی از زیر مجموعه های سپاه تقسیم شد.
کسانی که دارای برگه سبز دوره تکمیلی هستند در صورت تقسیم در سپاه از گذراندن دوره آموزشی معاف خواهند شد.
تاریخ اعزام خدمت سپاه کی هست؟
با توجه به مزایا خدمت سربازی سپاه بسیاری به دنبال ماه های اعزامی هستند که در سپاه تقسیم میشود اما در ابتدای مقاله تمامی روش های تقسیم و پذیرش و در واقع سرباز سپاه شدن توضیح داده شد پس هیچگونه تقسیمی بر اساس ماه اعزام نیست در واقع این موضوع اصلا قابل پیش بینی نیست و هیچکسی از طرح تقسیم ستاد کل نیروهای مسلح اطلاع ندارد.
دوره آموزشی سپاه
قوانین و مراحل و آموزش هایی که در دوره آموزشی داده میشود در بین تمامی ارگان ها دارای کلیات یکسانی است اما در جزئیاتی همچون اردوگاه یا نگهبانی ها و آموزش های عقیدتی و سیاسی ممکن است تا حدی فرق کند. در خصوص سپاه هم تقریبا شرایط به همین صورت است و در کل میتوان گفت بر خلاف تصور آموزشی سپاه اصلا ساده نیست!
خدمت سربازی سپاه چند ماه است؟
مدت خدمت سربازی برای تمام سربازان شاغل در تمامی ارگان های نظامی 21 ماه است بنابراین در سپاه هم چنین حالتی وجود دارد مگر اینکه کسی بتواند با سابقه بسیج فعال یا تقسیم در مناطق عملیاتی از این کسری ها استفاده کند یا اینکه با انجام پروژه های کسری خدمت سربازی از مدت خدمتش کم کند. استفاده از این شرایط برای تمام سربازان با هر مدرک تحصیلی امکان پذیر است.
مطلب مفید دیگر: ثبت نام گواهینامه بدون پایان خدمت
دوره تکمیلی بسیج
در بسیج دوره ای 45 روزه وجود دارد که 30 روز اول آن را مقدماتی و 15 روز بعدی آن را تکمیلی مینامند . دوره 15 روزه تکمیلی شبانه روزی و در پادگان نظامی گذرانده میشود و کسانی که موفق به دریافت برگه سبز تکمیلی شوند از گذراندن دوره آموزشی در سپاه معاف هستند و مستقیما وارد یگان خدمتی خواهند شد البته از مدت خدمت آن ها کسر نمیشود.
در پایان
سعی کردیم شرایط سرباز سپاه را توضیح دهیم و تا جای امکان طوری که برای شما مفید باشد سربازی در سپاه را تشریح کنیم تا با خواندن این مقاله سریعترین و بهترین راه را برای پذیرش خدمت سربازی سپاه پیدا کنید اما در کنار شما هستیم تا از طریق مشاوره تلفنی راهنمایی های لازم را به شما عزیزان منتقل کنیم پس همین الان با ما تماس بگیر!